Pistän tässä joitakin loppuvuoden tuotoksiani esille, koska tänä vuonna ei ole mitään valmistunutta (paitsi tämän postauksen viimeinen kohta). Aloitetaan vaikka syksyn uusista harrastuksista.

Uusi harrastus numero 1, eli keramiikka:

Lukuisten karvaiden pettymysten jälkeen sain joulun alla valmiiksi tällaisen "lautasen". Moni töistä on ollut suht hyviä lasitukseen asti, mutta lasituspolton jälkeen on yleensä ollut motivaatio koko keramiikan harrastamiseen hieman hakusessa. Seurauksena on ollut myös lukuisia vierailuja askartelumaalihyllyllä ja lasituksen päälle maalaamista yön pimeinä tunteina... Tasaista lasitusta tulen tuskin koskaan saamaan aikaiseksi, koska kyseinen toimenpide tehdään joko kannulla tai kastamalla, ei täällä ole ruiskuja nähtykään. Tästä työstä tuli kuitenkin "ihan kiva"... Pintakuvio, josta lähikuvaa alla, on tehty äidin vuonna miekka ja kypärä virkkaaman pitsiliinan avulla. Kyseinen vaaleanpunainen pitsiliinakin on minulla käytössä.

Uusi harrastus numero 2, eli kudonta:

Kudoin kolme makuuhuoneen mattoa, jotka odottavat edelleen päättelyä. Minähän en mitään hapsuja niihin halua, eli tiedossa käsin ompelua = my favourite. Toistaiseksi matto on ollut vain testikäytössä, kuten kuvasta näkyy...

 

Eräs työkaveri haastoi meidät syksyllä neulomaan Apupupuja. Tällainen joukkio matkasi SPR:n paikallistoimistolle hieman ennen joulua. Joukossa mukana myös sukulaisen, melkein sukulaisen, sukulaisen työkaverin sekä työkaverin sukulaisen tekemiä pupuja... Itse tein tuon hieman kapinoivan pupun, eli halusin ihan välttämättä tuollaisen punaisen rusetin korvaan. Myös pupun pöksyt on punaiset.

Lopuksi siis alkavan vuoden ainokainen. Kalenterin tekeminen omin käsin kuulosti hyvältä idealta, sillä kaikki ilmaiskalenterit ovat samoilla tylsillä kuvilla vuodesta toiseen. Vähemmästäkin sitä kyllästyy. Eikun toimeen siis... Jälleen käytössä olivat yön pimeät tunnit, eli kello oli hyvän matkaa uuden vuorokauden puolella ja kalenterissa menossa vasta maaliskuu. No, ehtiihän sitä... Tässähän on pari kuukautta aikaa huilia ennen seuraava askarteluruljanssia tämän tiimoilta. Puhekuplalla on piilomerkityksiä, joita saa ihan rauhassa veikkailla...

Tämmöttiis tällä erää. Siitä se lähtee, niinkuin eräs ex-pomo jaksoi aina toistella...