Äitienpäiväkakkua varten päätin yrittää suklaaperhosten tekoa. Ohje löytyy esim. Kinuskikissalta ja sieltä tämänkin perhosen malli on otettu. Koska pakastin pursuaa mansikoita, piti niitä yrittää ujuttaa itse kakkuun. Perhoset toimivat hyvin, koska ne eivät sulaneet (kuten niiiiin monet muut koristeviritykset) ja itse tykkäsin kyllä kakunkin mausta.

Mansikka-rahkakakku:

2 prk Valio vaniljarahkaa

3,3 dl kermaa vaahdotettuna

1 l mansikoita soseutettuna (ja enimmät liemet siivilöity pois)

6 -7 liivatelehteä

1 limen kuori raastettuna + mehu

Pohjan ohje uusimmasta Pirkka ruokalehdestä, tosin pienensin sitä niin, että käytin:

4 dl riisimuroja

2/3 levyä Fazerin sinistä

 

Sulata pohjaa varten suklaa ja sekoita siihen riisimurot. Levitä seos leivinpaperilla pohjustetulle irtopohjavuoalle. Anna jäähtyä hyvin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon rahka, mansikkasose ja limen kuori. Maista ja lisää halutessasi (tomu)sokeria (tässä kakussa sitä ei tarvinnut). Kiehauta limen mehu ja liuota siihen liivatteet. Sekoita/vatkaa hyvin muiden ainesten sekaan. Kaada tasaisesti vuokaan pohjan päälle ja sitten eikun hyytymään...

 

Tämän kakun päällä on perhosten lisäksi hieman raastettua Geishaa.