Hopea- ja pronssisavikurssin lisäksi kävin emalikurssilla (sama seura, sama paikka). Tein taas pari riipusta, jotka tuntuivat kaipaavan ketjukseen jotain muuta, kuin perinteisen valmiin ketjun. Niinpä eilen Taikasormet -messuilla ostin "hieman" tarvittavia korunosia (ja paljon jäi myös uupumaan). Nämä ovat siis ensimmäisiä itsetehtyjä koruviritelmiä, joten näihin voi suhtautua samalla suopeudella kuin ihka ensimmäiseen ainaoikein -neulottuun kaulahuiviin.

Riipuksessa on kolme emalilätkää, joihin on sulatettu lasihelmiä. Helmet vähän karkasivat uuniin laitettaessa, joten sijoittelu ei vastaa suunniteltua... Ensiyrityksellä läpikuultavasta kuparista tuli läpikuultamaton tiili (yöks). Lisäsin päälle kerrokseen läpikuultavaa savutopaasia ja pari helmeä, joten sain kuin sainkin tällaista läpikuultavaa pintaa toisessa sulatuksessa. Yhdistin lätkät välirenkailla ja kiinnitin ne vaijeriin. Lisäsin vaijeriin myös pari sävyyn sopivaa helmeä. Korun kiinnityksenä on perinteinen papukaijalukko.

Toisen riipuksen kohdalla ei jäänyt aikaa uusintasulatukseen, joten iskin siihen kaiken tarvittavan (?) kertalaakista. Pohjalla on turkoosia, päällä (olevinaan vain vähän) valkoista ja mukana oli myös kuparia, jota ei kyllä lopputuloksessa näy... Tämäkin päätyi vaijeriin ja kaveriksi laitoin vähän litteitä, valkoisia helmiä.

Korujen näpräyskin vaikuttaa yllättävän mukavalta touhulta, hmmmm...