Viime aikoina olen törmännyt monessakin paikassa Macaron -leivoksiin. En tiettävästi ole ikinä sellaisia syönyt tai edes livenä nähnyt, mutta jokin niissä houkutteli. Tänään koekeittiö päätti testata...

 

Kuoren ohje: Nohannan blogista

Täytteen ohje: Kotiliesi, tosin kaakaojauhetta ja Baileysia tuplamäärä

Tein sen virheen, että maistelin taikinaa ja hyi *piip* että oli ökelön makuista! Epäluulot olivat HYVIN suuret, eikä ne kakkarat paistamisenkaan jälkeen maistuneet niin kovin hyville. Mutta sitten saapui Baileys for rescue, eli täyte pelasti koko hässäkän! Ainut vaan, että koe-erän suuruus on n. 50 kpl... :)

Ohjeessa kaikki on ilmoitettu grammoina, mikä tuotti pientä miettimistä, sillä keittiövaakani tarkkuus on n. 100 g välein... Sillä ei siis pahemmin mittailtu 2 grammaa suolaa tms. Kananmunan valkuaisen painoa miettiessäni eksyin mm. sivulle, jossa bodarit pohtii, montako kananmunanvalkuaista pitää syödä iltapalaksi, että saa päivän proteiinit... :D Niin ja kunnon hifistelijäleipurit erottelevat valkuaiset jo 24 tuntia ennen leipomista... Lopulta löysin joltakin sivulta vähän "parempaa" tietoa ja laskutoimitusteni jälkeen veikkaan ohjeen grammamäärän vastaavan noin neljää valkuaista, jos joku tuota ohjetta kokeilee.

Mutta minäpäs lähden nyt potemaan sokerihumalaa ihka ensimmäisten Macaron -leivosteni pariin... ;)