Tässä vaiheessa kannattaa käydä hakemassa jotakin evästä, jos on ajatellut katsoa tämän postauksen loppuun... Kaikki kerralla kehiin.

Koska tämä kuvittelee olevansa neuleblogi, niin aloitetaan neulomuksella. Juhannus meni kivuttomasti tätä huivia tikuttaessa:

Shetland triangle

Ohje: Wrap style

Lanka: Novita Tennessee (alle 300g?)

Tämä oli ensimmäinen niskasta aloitettu huivi, jonka sain valmiiksi asti ja vieläpä melko nopeaan. Syynä voinee olla se, että on tullut haukattua vähän liian suuria paloja ekoiksi yrityksiksi, eli mahdollisimman vaikea kuvio, jota ei todellakaan opi ulkoa ja langaksi jotakin superlivakkaa lankaa. Tennessee on ehkä vähän liiankin nihkeä huivilanka, mutta hätä ei lukenut lakia, kun piti äkkiä saada jokin hautajaisiin sopiva huivi. Lienee ajanut tarkoituksensa. Huivin mallikerta oli mukavan helppo ja sen oppikin nopeasti ulkoa. Tutuille muuten tiedoksi, että taustalla näkyy Könikän päivystyspaikka... Onnistuin saamaan aurinkoisen Könikättömän hetken kuvausta varten, mikä oli melkomoinen ihme...

Tässä vielä lähiotos huivista:

Ompelukone ja uudelleen pelikuntoon tullut saumuri ovat olleet myös käytössä. Eurokankaassa vierailu poiki mukaan neljä eri kangasta, joista kolme tuli käytettyä viikon sisään... Aika hyvin! Suhde ei ole ihan sama neulelankojen kanssa... Tämä kaikki tapahtui jo kesäkuun puolella, mutta se kamera se kamera...

Ekaksi valmistui vaaleanpunaruutuinen paitapusero pitsisellä solmimisnauhalla:

Kangas on lasten verhokangasta, napit ja pitsi jo aiemmin haalittuja. Kaavat on yhdistelty monesta eri versiosta. Edellisen ja tätä ennen ainoan paitapuseron olen tehnyt seiskaluokalla (15 vuotta sitten syksyllä, damn I'm old!), joten siitä lähtökohdasta olen mycket tyytyväinen lopputulokseen. Silitettynä tämä saattaisi näyttää edustavammalta, mutta mänköön.

Silittämistä olis kaivannut myös tämä Hiljaisen kansan osallistuja:

Paita on kivaa pallotrikoota. Malli on muuten aikalailla perus t-paita, mutta yläosa on kietaisumallinen (?) ja siinä on rypytykset. Tämäkin on muokattu monesta lähteestä. Paita on päässyt ahkeraan käyttöön. Kerrankin t-paita, joka ei ole napapaita.

Ompeluvimmoissani tein myös tällaisen kesäkassin:

Kangas on huonekalu-/sisustuskangasta, vuorina on tuota paidasta jäänyttä ruudullista kangasta ja hihnan virkaa hoitelee entinen vyö. Kiinnitystä varten sisäpuolella on iso neppari, samoin sieltä löytyy pieni sisätasku. Kaava on piirretty ihan vapaalla kädellä. Kassi on keikkunut olalla valmistumisestaan asti, sillä se on just passelin kokoinen. Niin ja tiedoksi, pitäähän joka tytöllä olla oma tonkka, eikö? ;)

Kamera palautui jo omistajalleen ja huomasin, että vielä olisi ollut kuvattavaa. No, ehkä jo ensi kerralla. Nyt mars jääkaapille, jos ette totelleet minua tuossa alussa!