Kävin parilla Joensuun Iloisen Keittiön järjestämällä iltakurssilla oppimassa uutta.

Viime viikolla aiheena oli pursotus ja kurssia pitämässä Susanne Aalto. Parissa tunnissa ehti oppia yllättävän paljon, kiitos "opettajan" selkeiden neuvojen. (Pursotuksissa käytettiin kreemiä.)

Onnistuin tekemään melkeinpä ruusun näköisen ruusun:

Ruusu kätkee sisäänsä marsipaanisydämen, jonka ympärille terälehdet on pursotettu yksi kerrallaan. Olin yllättynyt, että se meni näinkin hyvin. Tein näitä kaksi ja tämä on siis se jälkimmäinen (ensimmäisen marsipaani liukeni sormiin, joten tässä oli apuna myös cocktailtikku).

Toinen kuvaan asti päässyt suoritus on tämä korinpohja:

Olin melkeinpä pettynyt, miten helppoa tämän pursottaminen oli. Mielikuvissa luulin, että tähän tarvitsee vähintään kaksi pursotinta ja tusinan verran käsiä... Todellisuudessa tämä siis tehdään yhdellä ainokaisella pursottimella. Ja tämä oli helppoa.

 

Viikkoa aiemmin aiheena oli konvehtien valmistaminen. Tämä kurssi oli huonosti organisoitu ja jokainen teki omin päin, mitä sattuu... Lisäksi konvehdit olivat yleistä riistaa, eli pelkästään omiaan ei saanut ottaa mukaan. Kotiin viemisinä oli hillotäytteisiä konvehteja (YÄK!) ja epäilys siitä, että kannattaakohan sille toiselle kurssille mennäkään. Onneksi tuo pursotuskurssi osoittautui hyväksi valinnaksi. Omiin konvehteihin laitettiin parini kanssa täytteeksi limevalkosuklaaganachea ja appelsiinivalkosuklaaganachea. Valitettavasti täytteen tekijä taisi saada ganachen juoksettumaan tai jotain vastaavaa, joten ei näistäkään mitään herkkuja tullut. MUTTA pitänee kokeilla joskus kotona paremmalla onnella (ja paremmalla suklaalla).