Eilen vietettiin työkaverin läksiäisiä. Jostakin syystä meidän toimistolla pippalot tuppaavat usein olemaan naamiaisia, eli keksimääräinen henkinen ikä lienee siinä ala-asteikäisen tienoilla... En valita, meiksi tykkää naamiaisista! Teemana oli kansainvälisyys ja syystä tai toisesta ekana mieleen tuli Alppi-meininki, eli rinkeliletit, nahkaliivit jne. Ja näin siinä kävi:

Kuvaaminen unohtui itse pippaloinnin aikana, joten kuvaus piti suorittaa kotona hieman pimeissä ja väsähtäneissä tunnelmissa. Rusetit ovat näköjään jo vähän lätsähtäneet, mutta ei voi mitään. Myös lammas unohtui kuvasta, pitänee korjata vahinko myöhemmin. "Heidillä" on samettihame, joka on tehty uusimman Ottobren kaavoilla. Hameestakin voisi ottaa vähän virallisemman kuvan tuonnempana. Essi on pienennetty kirpparilta löydetystä jättiessistä. Nahkaliivi ja röyhelöpaita on myös ostettu SPR:n Kontista. Kengät lienevät meidän toimitusjohtajan, löysin ne työpaikan kenkähyllystä ja lainasin omin luvin... En ole hirveästi harrastanut nahkavaatteita, mutta tuo liivi päällä pystyin hyvin samaistumaan Frendien jaksoon, jossa Ross tuskailee nahkahousujensa kanssa... :D

Vertailun vuoksi laitetaan kehiin parin vuoden takainen tekele. Silloin olin vielä hieman Alppeja ylempää:

Mekko on tehty mummon vanhasta lakanasta, hihat jotain muinaista hörselökangasta. Kaavat oli yhdistelty useammasta eri Suuren Käsityölehden mekosta. Siivet puolestaan rakentuivat vauvan hoitoalustasta (kun ei miun pian 16-v pikkuveli taida enää sitä tarvita...), jonka päälle liimasin villaa. Eipä ainakaan selkää palellut! Hiukset ja sädekehä olivat ostokamaa. Näin siis työpaikan pikkujouluissa kaksi vuotta sitten.

Tänään leikin taas saumurilla ja ompelukoneella. Laaduntarkkailu oli tänään erittäin kriittistä, joten ei passannut ommella kovin vinoja saumoja. Vai mitä luulette, kun tarkkailu tapahtui tältä etäisyydeltä ja vielä paljon lähempääkin:

Ihme kyllä laaduntarkkailijalla ei ole kolmatta sierainta eikä tikin välissä ole kovin monta viikseä... Valmista tuli, mutta kuvaamisen haluan jättää parempaan valoon.