Viime sunnuntaina juotiin iskän 60v-synttärikahvit. Päätin jo aikoja sitten, että neuloisin tuon merkkipäivän kunniaksi iskälle villapaidan, koska se on aikamoinen vilukissa. Langat hankin jo keväällä ja äiti valkkasi mallin paidalle. Neulominen jäi tuttuun tapaan sitten hieman myöhemmäksi... No, päättelin minä langanpäät jo perjantaina, joten eihän tässä tullut edes kiire.

Ohje: Novita Kevät 2011

Lanka: Novita Isoveli farkunsininen

Novitan lehtien mukaan ohjeen Puro ja Isoveli olisivat toisensa korvaavia lankoja, mutta minä sain kyllä neuloa kaksi numeroa normaalia pienemmällä koolla, kun korvasin Puron Isoveljellä. Tein kaiken mahdollisen pyörönä, eli ainoastaan hihat jouduin ompelemaan paitaan. Napituksen jatkoin ylös saakka, jotta kauluksen saa tarvittaessa kunnon kauluriksi. Samoin helmaan neuloin n. 10 cm lisää pituutta. Mutta muuten taisin mennä mallin mukaan... Paidasta tuli sopiva ja toivottavasti se tulee käyttöön. (Enkä muuten ihan just-het-kohta neulo miesten villapaitaa...)

Kakun leipominen meni vähän yötöiksi, joten se voisi selittää tuon röpelöisen pinnan. Muuten olen kyllä tyytyväinen tähän koristeluun. Ruusut on tehty sokerimassasta, reunoilla kermaa, johon painon suklaaspritsatut kiekurat. Ohje oli sama, kuin edellisen postauksen kakussa, mutta täytteen aprikoosi vaihtui mansikoihin pienen työtapaturman vuoksi...

 

Niin ja korttikin tietysti tuli tehtyä. Tästäpä ei sen kummempaa.

 

Harmi vain, että kuvaukset on tehty lähtökiireessä ja näyttävätkin juuri siltä...