"En halua kuulla mitään langoista!"

"En halua nähdä mitään lankoja!"

"En halua puhua mitään langoista!"

Jaa, no siinä tapauksessa olet väärässä blogissa! ;) Jaana lupaili, että täälläkin esiteltäisiin Mervillasta tilattuja lankoja. Kai miun sit piti lupaus toteuttaa. Ylimmät kaksi vyyhteä ovat liukuvärjättyjä virolaisia villoja, alakuvassa Garnstudion Paris-lankaa. Nyt sit jos joku a) kävis minun puolesta töistä, b) hoitais kaikki kotityöt ja c) tekis kaiken muun pakollisen, niin voisin vaikka neuloakin näistä jotakin... Yläkuvan punasävyinen lanka on kaikista kivin/kivoin/mycket kiva. "Vaaleanpunainen" Paris on vähän liian aprikoosiin taittava. Olisi varmaan kannattanut pysyä joko pelkästään tuossa ruskeassa tai luonnonvalkoisessa.

Niin, ja koska syksyä pukkaa, niin pitihän sitä jotakin uutta harrastetta keksiä itselleen. (Ihan kuin entisissä ei olisi jo tarpeeksi...) Ilmoittauduin pihasuunnittelukurssille. En todellakaan ole mikään viherpeukalo ja tuon tulevan talon piha on sen verran isohko (hehtaarin nurmikko?), että kokonaisuuden hallitseminen voisi olla vähän niin ja näin. Ehkä tästä kurssista on jotakin hyötyä sitten joskus kun pihatöihin asti päästään. Ja minähän tunnetusti osaan aina keskittyä olennaiseen (joo, naurakaa vaan!)... Niinpä nyttenkin piti kiireen vilkkaa ommella penaali, jossa voi kuljettaa kurssilla tarvittavaa reikälevyä, värikyniä ym. tykötarpeita. Tärkeintähän oli siis saada se valmiiksi, eikä ruveta ajoissa tekemään "kotiläksynä" ollutta pihan karkeaa jakoa... *viheltelee* Ihan tuli "vanhat kunnon opiskeluajat" mieleen, kun töiden jälkeen ennen kurssin alkua piirsin kynä sauhuten rinkuloita ja nuolia pihan piirrokseen... ;)

Penaali on tehty hameen jämäpaloista. Vuorena oleva kangas esiintyi jo aiemmin kissan makuualustana... Vuori on ostettu Anttilasta. Kissa on ommeltu jostakin vanhasta tilkusta. Korvien kohdalla meinasi tulla tenkkapoo, sillä kangas ei mitenkään taipunut noin pieneksi. Korvat on "kirjottu" (ompelulangalla...) ja ne näyttävätkin ehkä enemmän sarvilta.

Viime viikon sairaslomapäivänä tein pöllölle pipon... eikun siis pöllöpipon. Kaava on Suuresta Käsityölehdestä 2/2007. Pipon luvattiin olevan vartissa valmis, mutta nyt haluaisin reklamoida. Tämä ei toteudu, jos a) saumurissa on vääränväriset langat, b) jos pääsi ei ole nelikulmainen, c) jos haluat käydä säätämään, eli lisätä pipoon pöllön tms. ja oli siinä varmaan vielä kohdat d), e) ja f), mutta aika on jo kullannut muistot... Tänään päätin kuvata pääni. Hankalaa. Pitäisi ehkä kuvauttaa päänsä... :D