Kehrääminen on jo pitkään ollut "tahtoo joskus kokeilla" -listalla. Kurssit vaan ovat aina osuneet päällekkäin jonkin muun menon kanssa, enkä ole niille päässyt. Kiitos Jaanan tiedustelujen, meillä oli tänään Taitokorttelissa ihan privaatti kehräyskurssi! Luksusta olla päivä poissa niistä oikeista töistä tekemässä jotakin kivaa (ihan siis luvan kanssa, en lusmuillut...). Täysi työpäivä tässäkin vierähti.

Lähdettiin ihan perusteista, eli alettiin käsitellä villaa siinä muodossa, kuin se on lampaasta otettu. Aluksi siis nypittiin ja karstattiin ja sitten päästin itse asiaan. Tavoitteenani oli, että josko vaikka sais metrin lankaa aikaiseksi... Eipä paljon heittänyt, sillä oli ainakin aluksi aikamoisen hankalaa hommaa. Sain kuitenkin aikaiseksi tällaisen "vyyhdin":

Oma värttinäni on yläpainotteinen (ja siinä on hienoja lampaksia!!!), sillä jossakin päin netissä suositeltiin sitä aloittelijoille. Saatiin kokeilla myös alapainotteista, josta itse ehkä pidin enemmän. Ehdasta lanoliiniä sisältävästä villasta sain tosiaan vähän lankaa aikaiseksi, mutta topseista tehty yritys ei kestä päivänvaloa... Tässä vielä lähikuvaa käsinkehrätystä luksusefektilangasta:

Ehkä joudun vielä vähän harjoittelemaan... :D