Sukkakriisin ollessa pahimmillaan piti ruveta neulomaan jotakin, jossa langan loppumista ei tarvitsisi toisen kappaleen kohdalla pelätä. Puikoille päätyi siis huivi. Olin jo pitkään ihaillut Laminarian reunusta, mutta en pitänyt sen "tukkoisesta" yläosasta. Vertailin sitten Echo Flower Shawlin yläosan kaaviota Laminarian väliosan kaavioon ja totesin, että voisin neuloa Echo Flowerin ohjeella Laminarian reunuskaavioon saakka. Olipas sekavaa... Mutta tässä lopputulos:Lanka: Aade Löng 8/2

Ohje: Laminaria ja Echo Flower Shawl

Neuloin aloituksen sekä 9 toistoa flower chartia Echo Flower Shawlista ja sen jälkeen Laminariasta kaksi reunuskaaviota. En ennakkoon tutkinut Laminarian kaavioita sen tarkemmin ja hieman säikähdin langan riittävyyden suhteen, kun huomasin että silmukkamäärä lisääntyy noin sadalla kummassakin reunuskaaviossa. Lankaa jäi kuitenkin reilusti ja huivista tuli kooltaan suurin koskaan neulomani. Ja väri - se on aivan ihana!

Päivät ovat jo sen verran lämpimiä, että villahuivin tarve ei ehkä enää ole kovin ajankohtainen, mutta kun uusi huivi kerta valmistui, niin kiltisti hikoilin se hartioillani töissä koko tiistaipäivän. On se niin hirrrvvveen hirrrvvvveen nätti ja ja ja... :)

Langasta vielä sen verran, että tämä Viron villainen oli ensimmäinen vyyhtini Aade Löngilta. Lanka oli rakenteeltaan tasaisempaa ja jotenkin pehmeämpää, kuin Evillan langat, MUTTA iso miinus langalle tulee siitä, että tuon huivin osalle tuli viisi solmukohtaa. Evillan langoissa en ole törmännyt yhteenkään solmuun.

 

Pitkästä aikaa askartelin myös kortin, kun käytiin parin työkaverin kanssa ensivisiitillä niin ikään työkaverin luona. Jostakin syystä korttiaskartelu on ollut vähän pakkopullaa viimeaikoina. Ensimmäistä kertaa vuosiin en tehnyt itse joulukortteja enkä ystävänpäiväkortteja. Maailma ei kuitenkaan tuohon pysähtynyt, vaikka niin luulinkin... Mutta tässä siis harvinaisuus, itseaskarreltu kortti: