Pipojen neulominen on ehkä ihan parasta. (Tai sitten toiseksi parasta heti pitsihuivien neulomisen jälkeen, mutta kilpailu ykkössijasta on kova, sillä pipon neuloo kuitenkin niin paljon nopeammin...). Suurin syy tähän lienee se, että pipoja tarvitsee neuloa vain yksi samanlainen kappale, toisin kuin sukkia ja lapasia. Ja siksipä niitä sitten voikin innostua neulomaan muutamankin erilaisen...
  

Ohje: Yhdistetty Molly ja Rakkaudella sinun -pipojen ohjeista

Lanka: Novita Luxus Wind (villaa+silkkiä=ihanan pehmeää ja kutisematonta)

 

Tämä on tällä hetkellä ehdoton suosikkipiponi! Ihastuin Molly -pipon väljään malliin ja ruutupintaan sekä Rakkaudella sinun -pipon sydänkuvioon ja päätinkin sitten upottaa ne molemmat samaan pipoon. Niin ja vieläpä hyvinkin onnistuneesti omasta mielestäni. Tykkääntykkääntykkään!

  

Ohje: Brambles

Lanka: Cascade 220

 

Tästäkin myssykästä tuli ihan näyttävä, mutta jostakin syystä se jäykistelee vähän liikaa. Cascade 220 -lankaa ei ole turhaan kehuttu, sillä se oli todella miellyttävää neulottavaa. Ehkä minun olisi pitänyt sitten ottaa vähän isommat puikot käyttöön, että tästä olisi tullut vähän taipuisampi. Tein ohjeen pisimmän kaavan mukaan, onneksi, sillä muuten tämä olisi keikkunut hätinä päälaella. Minun hattujen on oltava sellaisia, että ne saa vedettyä tarvittaessa hyyyyyyvin hyvin syvälle päähän. Ihan käyttistä tämäkin (olen ehkä katsonut vähän liikaa Pasilaa viime aikoina...).

 

 

Ohje: Novita talvi 2011

Lanka: Novita Crystal

 

Tämä hattu-tuubi -setti on tehty jo marraskuun messureissulla bussissa. Tuubi on jo venähtänyt liian pitkäksi ja pipokin näyttää aikalailla pidetyltä. En vaan siis ole saanut aikaisemmin kuvatuksi... Näistäkin tykkään, tosin nyt vähän vähemmän tuon löpsähdyksen jälkeen. Pipoon tein koristukseksi rosekukkakehikolla tuollaisen kukkahärpäkkeen. Muuten taisivat olla ohjeenmukaiset, paitsi puikkokoko kummassakin oli vähän pienempi (hattu puikoilla 8 ja tuubi pyöröpuikolla 10), koska en viitsinyt haalia vielä paksumpia jätttipuikkoja pelkästään tämän takia.

 

Ohje: Novita kevät 2012

Lanka: Novita Huopanen, Tempo sekä jokin jonkun toisen firman harmaankirjava lanka

 

Uusimmasta Novitasta tein nämä Tumppurekkalapaset, eli Lovikkaat. En tosin halunnut varteen niitä rukseja enkä palmikkoa, vaan tein ainoastaan tuollaiset simppelit pistot. Samasta lehdestä on myös tuo korvaläppäpipo. Nämä ovat toistaiseksi pysytelleet neulekorissa, sillä en ole ihan varma, ovatko nämä minun juttuni...

 

 

Ohje: Pipon palmikko on sovellettu jostakin Novitan vanhasta lehdestä, muuten tämä on tehty omasta päästä...

Lanka: Novita Tempo

 

Ilmeisesti tämä miekkoselle neulomani pipo kärsii samasta syndroomasta kuin nuo edelliset, eli tämäkään ei ole vielä löytänyt tietään ulos neulekorista.